ledighet

Med bara någon timma kvar på denna dag och en halvdag imorgon känner jag att ledigheten är väldigt nära. Att vara ledig torsdag till måndag är verklilgen lyxigt och känns lite som en semester. Semester kan det visserligen kallas men jag och min sambo har bokat in hela helgen med att tapetsera och göra iordning vårt kök. Ett projekt som planerats sedan januari 2009, känns som om det är på tiden att vi tog tag i det. Så på med grovhanskarna för nu ska det spacklas och tapetseras...


praktik i butik

2 gånger under sin anställning ska man ta tillfälle i akt att praktisera ute i butik för att se hur det går till där. Jag valde att lägga en av dessa dagar i den nybyggda butiken på Frölunda Torg och hade en helt fantastisk dag. Fick styla kunder, kommunicera ut kläder och vara med på Mango releasen på kvällen. Mycket lärorik och rolig dag med otroligt trevliga och härliga arbetskollegor. Denna butik är verkligen att rekommendera och en av Sveriges finaste enligt mig.

 
  


söndagsbak

      

Helgen har varit härlig och inte slut ännu. Igår var jag bortbjuden på tjejmiddag, eller rättare sagt fyllde min gammel moster Britt (mormors syster) 85 år och ville att alla tjejerna i familjen skulle träffas och fira hennes födelsedag.  Det var väldigt mysigt med plockmat, champagne och trevligt sällskap.

Idag, söndag, har jag sovit länge. Bestämde mig för att baka bröd från ett recept som Elin på jobbet hittade åt mig i och med vår strävan att inte äta några kolhydrater. Jag och sambon håller ju som sagt var på med lchf. Det var både enkelt att baka och så fantastiskt gott, har ju inte ätit bröd på 3 veckor. MUMS

Här kommer receptet till dig som vill baka brödet:

200 g (3 dl) linfrö
50 g (1 dl) sesamfrö
50 g (0,75 dl) hasselnötter
50 g (0,75) g mandel
50 g fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor
-------------------------
Mixa allt till mjöl, använd bakmaskin eller mixer & blanda sedan i:
-------------------------
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg

Häll i en avlång brödform klädd i bakplåtspapper och grädda i 60-80 min i 175 grader.

ENJOY


lycka

Jag är inne i en period i mitt liv där allting helt enkelt bara är underbart. Jag trivs med mitt hem, har världens bästa sambo och trivs så otroligt på mitt arbete. Ibland måste man helt enkelt bara stoltsera med det och berätta det för hela världen, just som jag gör nu!

Gårdagen spenderade jag som praktikant i en av våra butiker på Fredsgatan i Göteborg och det var både roligt och lärorikt att se hur det går till i butik. Det enda negativa (för plånboken) är att man vill ha alla kläder i hela butiken, men jag kunde hålla mig rätt så bra ändå. Gårdagens inköp blev en snygg tröja från Zoul och ett par seglarskor till min sambo. Nice eller hur!




vaio


Frågan är, vaio eller inte. Nu har min dator gett upp allt hopp till överlevnad och jag är tvungen att hitta en ny. Jag var länge inne på att köpa macbook men jag anser att priset är lite för högt för en dator, jag lägger hellre pengarna på shopping. Så nu har jag snöat in på denna fina sony vaio i e-serien och så fort jag har möjlighet ska jag ta mig in till stan för en liten titt.


helg



Jag säger bara sol och klarblå himmel, inte kan helgen börja bättre än så här. Steg upp tidigt för en härlig promenad tillsammans med mamma och lilliebror i Särö Västerskog. Efterföljande blev det jag och min mor är bäst på, nämligen shopping. Särö Trädgård har ju äntligen öppnat så det blev raka vägen dit efter promenaden. Denna ljuvliga butik med blommor och inredningssaker i gammaldags stil. Dagens inköp blev denna krona som jag länge viljat köpa samt en gammaldags kruka med en underbart doftande jasminblomma. 



Sedan blev det även ett besök på Inspirera i Särö, där hittade jag ett ägg som placerades
 på spisen tillsammans med mina nya ljusstakar som köptes på Lagerhaus igår.



Nu är det dags för lite stämning med Melodifestivalen, denna tävling som alla måste
se även fast det ibland tar emot.

 

Fortsatt trevlig helg.


fjäril



Vad små saker kan spela roll i det stora hela. Inhandlade två fjärilar i en blomsterhandel i veckan som jag tänkte jag skulle sätta i en fin bukett. Dessa fick istället pryda mina ljusstakar på öppna spisen och det var ett mycket bättre ställe.


html

Jag funderar på varför det ska vara så himla svårt att få en blogg att se ut så som man vill. Jag har en bild framför mig som är solklar men när jag börjar röja i alla koderna så är det inget som funkar. Vill att texten här ovan, "html" ska sitta i mitten till vänster men det är som algebra när det ska fixas. Jag har som sagt aldrig arbetat i koder förrut men anser mig själv vara rätt teknisk så därför är det väldigt irriterande när jag inte förstår någonting. Good Luck L!

I´m back in a new shape


Jag slutade blogga utan någon speciell anledning och tog ett litet brake på 1½ år. Nu käner jag att det är dags att börja igen och denna gång blir det en blogg om mig själv och allt som häder just nu! Förra året förlovade jag mig med min livs kärlek och vi bor tillsammans i ett hus i Särö, Kungsbacka. Jag arbetar inom kundtjänst på ett modeföretag och trivs som aldrig förr. Tyvärr är det bara ett vik tom september men jag håller tummarna in i det sista att det förlängs. Nu längtar jag efter våren så att jag får komma ut i trädgården och ta hand om mitt magnolia träd.  Välkommen till min blogg.


RSS 2.0